Uanset om din hund er et kæledyr eller en brugshund, så kan den være potentiel for skader. Årsagen kan være forskelligartet, men udfaldet er det samme; led og muskler forstrækkes ud af deres normale bevægelsesområde.

 Luke
Symptomer der kan indikere at hunden vil gavne af en behandling kan f.eks. være:                                             

  • Problemer med at gå op/ned af trapper / ind og ud af bilen
  • Nedsat lyst til at motionere.
  • Stivhed og ømhed; efter hvile, efter motion, efter leg.
  • Ømhed på ryggen.
  • Problemer med at ligge sig ned / sætte sig lige ned.
  • Aggresiv adfærd.

 
Anders Hallgren har udarbejdet, i samarbejde med dyrekiropraktor, en undersøgelse af sammenhængen mellem aggressiv adfærd hos hunde og smerter fra rygsøjlen. Undersøgelsen viste at 79% af hunde der viste aggressiv adfærd havde rygproblemer.

Skader kan være forårsaget af gentagne belastninger fra f.eks. agility, væddeløb, arbejde (f.eks. politihunde eller blindehunde), leg (frisbee, trække i tov m.m), eller fra et halsbånd. Dette kan give nakke, ryg og hofte problemer.

 

Flere hunderacer er bygget på en måde som naturligt disponerer dem for ryg-, og muskelproblemer, f.eks. bassethunde eller større hunderacer som broholmeren. Det gør disse hunde mere potentielle overfor problemer i skelettet og muskulaturen.

 

Er din hund ældre og har slidgigt har den måske tilegnet sig en position som stresser det muskulære-, og skeletære system. Dette kan give smerte og ubehag. Kiropraktikken vil ikke afhjælpe slidgigt eller HD, men kan afhjælpe kompenseringsproblemer.